Nyhed er fra 30-09-2014

Velkommen til Aabenraa Kommunes nye hjemmeside

1. oktober går Aabenraa Kommunes nye hjemmeside i luften. Sidens design er nyt og forenklet, og det samme er indholdet. Aabenraa.dk er også optimeret til smartphones og tablets.

30
092014

Forsiden på den nye hjemmeside er enkel med få indgange, så borgere, virksomheder og andre besøgende hurtigt bliver guidet på rette vej. Forenklingen betyder også, at nyheder og aktiviteter får mindre synlighed på forsiden.

- Siden er bygget op efter et princip om succesklik, der skal gøre det let for borgerne at finde den information, de søger. Vi hjælper også borgerne på vej med letgenkendelige ikoner, siger IT-chef Eva Minke Andersen.

Strukturen tager udgangspunkt i borgerens livssituation med indgange til blandt andet børnefamilier, ledige og ældre og handicappede. På siderne er der faste pladser til blandt andet selvbetjening, billeder og kontaktinformation. Også søgemaskinen er forbedret.

Siden tilbyder også en arrangementskalender, hvis man er på udkig efter koncerter, teater, udstillinger, naturoplevelser, film mm. Potentielle tilflyttere kan desuden blive klogere på Aabenraa som bosætningskommune.

Forbedret selvbetjening

Siden er tænkt som en samlet selvbetjeningsportal, som skal gøre det let for borgerne at leve op til kravene om øget selvbetjening hos det offentlige.

- Man kan sammenligne siden med en webshop, hvor borgerne så at sige kan shoppe den service, de har bruge og for eksempel melde flytning eller skrive et barn op i daginstitution, forklarer Eva Minke Andersen.

Selvbetjeningsløsningerne bliver præsenteret sammen med en vejledning og en tjekliste.

Borgerne med på råd

Borgerne har været en medspiller i udviklingen af den nye side fra start. Arbejdet blev skudt i gang med en workshop i foråret 2013, hvor borgere kunne komme med input og ønsker til den nye side.

Op til lanceringen har borgerne også hjulpet med at teste siden på biblioteket, jobcentret, Kirsebærhavens Aktivitetscenter og blandt eleverne i 10 Aabenraa.

- Vores ambition er at tilbyde en hjemmeside, der giver mening og værdi for brugerne. Det gør vi kun ved at tage borgerne med på råd og lytte til deres ønsker, siger Eva Minke Andersen.

På alle sider er der feedback-knapper, hvor besøgende kan give ris og ros, så indhold og struktur hele tiden kan forbedres. Det er også tanken fortsat at inddrage borgerne, når siden skal videreudvikles.