Nyhed er fra 04-09-2020

Virtuel CampusUge 2020 i Aabenraa

Uddannelserne i Aabenraa er sammen om en helt ny studiestartsevent kaldet Virtuel CampusUge 2020. 1500 nye studerende laver aktiviteter på tværs af uddannelsesstederne i byen – sammen, men hver for sig. Det sker i uge 37 rundt i hele Aabenraa by. I denne uge markerer uddannelserne i byen for sjette år i træk, at Aabenraa er en attraktiv og aktiv studie by med et stærkt tværgående samarbejde mellem uddannelserne.

04
092020

Studieåret plejer at starte med en CampusDag – i år er det blevet til en virtuel CampusUge. Uddannelserne har af hensyn til COVID-19 været nødt til at tænke nyt i forhold til at samle de studerende på tværs. Samarbejdet omkring denne event udspringer af Campus Kontaktudvalget, hvor målet er at styrke studiemiljøet på tværs af uddannelserne.      

I år er aktiviteterne derfor spredt ud på otte uddannelsessteder, og 11 spændende aktiviteter venter på de studerende derude.

- Jeg glæder mig over, at vi på tværs af uddannelserne trods COVID-19 alligevel markerer en fælles studiestart med denne event. Vores ambition er, at de studerende oplever, at de er mange studerende i Aabenraa, når de ser, hvor mange der er aktive på facebooksiden Campusbyenaabenraa, siger Søren Neess Priisholm, som er afdelingschef på EUC Syd i Aabenraa og formand for Campus Kontaktudvalget, og tilføjer:

- Der er i år lagt op til, at nogle af aktiviteterne tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål, som blandt andet at sikre sundhed og trivsel for alle aldersgrupper eller lade sig inspirere af naturlige materialer og skrald.

Aabenraa Kommunes borgmester Thomas Andresen supplerer:

- CampusUgen er en fantastisk markering af det tætte og gode samarbejde, som vi har på tværs af uddannelserne i byen. CampusUgen er uddannelsernes fælles studiestartsevent, og hvert år har dagen udviklet sig med nye aktiviteter – og i år i en helt ny virtuel form, fordi vi desværre ikke må samles.

- Uddannelserne har lagt mange kræfter i at gøre denne uge til noget helt særligt, og jeg glæder mig til at følge den på Facebook, siger borgmester Thomas Andresen.

CampusUge 2020 er et samarbejde mellem 10. Aabenraa, Aabenraa Statsskole, IBC Aabenraa, VUC Syd, Deutsches Gymnasium für Nordschleswig, SOSU Syd, FGU Sønderjylland, EUC Syd og Aabenraa Kommune.

Kontaktperson

Borgmester, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Afdelingschef på EUC Syd i Aabenraa og formand for Campus Kontaktudvalget, Søren Neess Priisholm, tlf.: 51 31 54 11; e-mail: snp@eucsyd.dk

Campuskoordinator, Maja Sommerlund, tlf.: 24 79 77 67; e-mail: msomm@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 73 76 69 96, e-mail: cbje@aabenraa.dk