Nyhed er fra 04-05-2021

Yderligere genåbning i Aabenraa Kommune fra 6. maj

Et stort flertal i Folketinget har vedtaget en aftale, der igen gør det muligt med dagligt fremmøde for alle skoleelever i grundskolen i Aabenraa Kommune. Også det indendørs foreningsliv bliver genåbnet yderligere.

04
052021

Fra torsdag 6. maj er det igen muligt for elever i grundskolen i Aabenraa Kommune at møde dagligt op til fysisk undervisning i skolerne.

- Vi glæder os helt vildt over, at det nu igen er muligt at samle alle eleverne med dagligt fremmøde i deres klasser, hvor de før har modtaget undervisning derhjemme i dele af tiden. Det ved jeg, at mange elever og lærere har savnet over den seneste tid. Vi kommer tættere og tættere på den skoledag, vi kendte fra før coronapandemien, siger skolechef i Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen og fortsætter:

- Vi følger fortsat alle anbefalinger, og hvordan undervisningen konkret kommer til at foregå med hygiejneregler og afstandskrav kan forældrene løbende orientere sig om på AULA og på den enkelte skoles hjemmeside.

Også foreningslivet indendørs bliver genåbnet yderligere fra torsdag 6. maj. Konkret genåbnes de indendørs idrætsfaciliteter til sportsgrene, der ikke er kontaktsport for voksne mellem 18 og 70 år. Samtidig åbnes der for alt indendørs idræt for personer under 18 år og personer over 70 år.

- Det er positivt, at der også i denne genåbningsplan kommer mere gang i det indendørs foreningsliv. Det er der mange brugere, der bliver glade for. Det er vigtigt, at der holdes gang i idræts- og foreningslivet, så der fortsat er gode tilbud til folk i alle aldre, siger Mads Stendorf, der er Kultur- og Fritidschef i Aabenraa Kommune og fortsætter:

- Konkret skal de enkelte foreninger nu i gang med at undersøge, under hvilke forhold de kan og vil genåbne, lige som vi også fortsat afventer de konkrete retningslinjer for de forskellige tilbud, der er i Aabenraa Kommune. Så jeg vil gerne opfordre brugerne om at holde sig orienteret hos de enkelte foreninger på de platforme, som de plejer at bruge.

Kontaktperson

Skolechef Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen, tlf.: 73 76 70 17; e-mail: randr@aabenraa.dk

Kultur- og fritidschef Aabenraa Kommune, Mads Stendorf, tlf.: 22 61 82 01; e-mail: makha@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk