Akut tandpleje

Kontakt din kommunale tandplejeklinik kl. 8-15, hvis uheldet er ude, og dit barn slår tænderne. Kontakt tandlægevagten uden for vores åbningstid.

  Skade på blivende tænder

  Hvis barnet slår tænderne, er det bedst at komme til tandlæge samme dag. Blivende tænder, der er slået helt ud, skal på plads inden for de første 20 minutter. Indtil I kommer til tandlæge, holdes tanden fugtig, gerne i mælk. Er det ikke muligt at komme så hurtigt til tandlæge, skal I selv sætte tanden på plads. Skyl de skadede tænder med klorhexidin 0,1 % morgen og aften og børst de øvrige tænder med Zendium-tandpasta. Skån tænderne med blød kost i ca. 8 dage.

  Skader på mælketænder

  Det er meget almindeligt, at børn slår mælketænderne. Hvis det sker for dit barn, er det bedste, du kan gøre at berolige barnet og standse eventuel blødning med lidt is. Hvis det er en mindre skade, er det sjældent nødvendigt at gå til tandlæge med det samme. Men hvis skaden er mere alvorlig, f.eks. meget løse tænder eller tænder, der er slået op i kæben, skal barnet helst til tandlæge samme dag.

  Hvis dit barn har tandpine, så kan I kontakte Tandklinikken.

  Udenfor klinikkernes åbningstider: Kontakt tandlægevagten.

  Klinikkerne holder ferielukket sammen med skolerne.

  Hvem betaler nødbehandlingerne?

  Regning for nødbehandling uden for Den Kommunale Tandplejers åbningstider, betales af Aabenraa Kommunes Tandpleje. Tandplejen behandler alle tandskader, indtil den unge fylder 18 år. I nogle tilfælde er det imidlertid først forsvarligt at foretage den endelige behandling af tandskaden efter det fyldte 18. år. Der kan derfor blive behov for en ulykkesforsikring, der dækker tandskader.

  Tandskader og forsikring

  Tandskader skal anmeldes til forsikringsselskabet umiddelbart efter, at skaden er sket.

  Joan Joergensen

  Kontaktperson

  Joan Jørgensen, sekretær tandplejen/sundhedsplejen
  Tlf.: 7376 7587 - jjoe@aabenraa.dk